Dierenartsenpraktijk Vries 0592 - 54 12 16

Kat

Onze diensten en tarieven

Kat

Onze diensten en tarieven

  • Vaccinatie
  • Chippen
  • Sterilisatie poes
  • Castratie kater
  • Gebitsreiniging kat

Vaccinatie

U kunt uw kat beschermen met een vaccinatie tegen verschillende ziektes. Graag geven we u advies door te kijken naar de diersoort, leeftijd, de omgeving en eerdere vaccinaties.

Voordat we uw kat vaccineren, doen we een algemeen lichamelijk onderzoek. De prijs van een vaccinatie bestaat altijd uit een consult plus de betreffende vaccinatie.

Consult €54,00
Consult volgend dier €16,00
Vaccinatie kitten 9 weken €26,50
Vaccinatie kitten 12 weken €26,50
Vaccinatie kat jaarlijks €26,50
Vaccinatie rabiĆ«s €48,00

Chippen

Heeft uw kat nog geen chip? Dat kan bij uw dierenarts in Vries. Met de chip registreren we uw kat in een databank. De chip wordt tussen de schouderbladen onder de huid geplaatst. Chippen kan in combinatie met een vaccinatie, maar ook tijdens de castratie of sterilisatie. Als uw kat alleen komt voor de chip hoeft u geen consult te betalen.

Chippen inclusief registratie, exclusief consult €49,00

Sterilisatie poes

De sterilisatie van een poes is een buikoperatie - onder complete narcose - waarbij de eierstokken worden verwijderd. Uw poes wordt lichamelijk onderzocht en krijgt voldoende narcose toegediend, zodat ze niets van de ingreep merkt. Daarnaast krijgt ze een injectie tegen de pijn. Tijdens de operatie houden we uw poes scherp in de gaten met bewakingsapparatuur.

Als uw poes goed wakker is, mag ze weer naar huis. Ons advies is om uw poes vanaf een leeftijd van 6 maanden te steriliseren.

Sterilisatie poes €185,00

Castratie kater

De castratie van een kater is een ingreep waarbij de testikels worden verwijderd. Uw kater wordt lichamelijk onderzocht en krijgt voldoende narcose toegediend en daarnaast nog plaatselijke verdoving. Ook krijgt hij een injectie tegen de pijn.

Als uw kater na de behandeling goed wakker is, mag hij weer naar huis. Ons advies is om de kater vanaf een leeftijd van 6 maanden te castreren, tenzij hij al eerder katergedrag gaat vertonen. 

Castratie kater €90,00

Gebitsreiniging kat

Bij een normale gebitsbehandeling van uw kat, reinigen we het gebit van tandsteen en tandaanslag. Uw kat wordt lichamelijk onderzocht en krijgt een narcose zodat uw kat niets van de behandeling merkt en geen pijn heeft.

Vervolgens zal onze dierenartsassistent het gebit van uw kat met moderne gebitsapparatuur reinigen. We bekijken ook of er verder nog behandelingen aan het gebit nodig zijn. Uiteraard overleggen we altijd met u. Als uw kat goed wakker is, mag hij weer naar huis.

De prijs van een gebitsreiniging is afhankelijk van de benodigde hoeveelheid narcose en de tijd die nodig is voor de reiniging van het gebit. We bieden u graag een offerte aan. Deze is onder voorbehoud
van complicaties.

Tarieven geldig vanaf 1 september 2023. Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

Terug naar Diensten & tarieven