Dierenartsenpraktijk Vries 0592 - 54 12 16

Hond

Onze diensten en tarieven

Hond

Onze diensten en tarieven

  • Vaccinatie
  • Chippen
  • Sterilisatie hond
  • Castratie hond
  • Gebitsreiniging hond

Vaccinatie

U kunt uw hond beschermen met een vaccinatie tegen verschillende ziektes. Graag geven we u advies door te kijken naar de diersoort, leeftijd, de omgeving en eerdere vaccinaties.

Voordat we uw hond vaccineren, doen we een algemeen lichamelijk onderzoek. De prijs van een vaccinatie bestaat altijd uit een consult plus de betreffende vaccinatie.

Consult €54,00
Consult volgend dier €16,00
Vaccinatie puppy 6 weken €35,50
Vaccinatie puppy 9 weken €26,50
Vaccinatie puppy 13 weken (excl. kennelhoest) €26,50
Vaccinatie hond jaarlijks €26,50
Vaccinatie kennelhoest €48,00
Vaccinatie rabiĆ«s €48,00

Chippen

Alle pups geboren vanaf 1 april 2013 moeten voor ze zeven weken oud zijn verplicht gechipt worden. Heeft uw hond nog geen chip? Dat kan bij uw dierenarts in Vries. Met de chip registreren we uw hond in een databank. De chip wordt tussen de schouderbladen onder de huid geplaatst. Chippen kan in combinatie met een vaccinatie, maar ook tijdens de castratie of sterilisatie. Als uw hond alleen komt voor de chip hoeft u geen consult te betalen.

Chippen inclusief registratie, exclusief consult €49,00

Sterilisatie hond

De sterilisatie van een hond is een buikoperatie - onder complete narcose - waarbij de eierstokken worden verwijderd. Uw hond wordt lichamelijk onderzocht en krijgt voldoende narcose toegediend, zodat ze niets van de ingreep merkt. Daarnaast krijgt ze nog een pijnstillende injectie en een injectie tegen de misselijkheid toegediend.Tijdens de operatie houden we uw hond scherp in de gaten met bewakingsapparatuur.

Als uw hond goed wakker is, mag ze naar huis. Tien dagen na de ingreep zien we haar graag terug voor controle. Tot de controle moet uw hond een kraag of T-shirt dragen.

Ons advies is om de teef vanaf een leeftijd van 6 maanden te steriliseren. Sterilisatie is mogelijk 3 tot 4 maanden na de loopsheid. De keus is mede afhankelijk van het formaat van de hond en het ras. Twijfelt u om uw teef te laten steriliseren? Wij geven u graag eerlijk advies over de voor- en nadelen.

Sterilisatie teef tot 10 kg €455,00
Sterilisatie teef van 10 tot 20 kg €505,00
Sterilisatie teef van 20 tot 30 kg €555,00
Sterilisatie teef van 30 tot 40 kg €605,00
Sterilisatie teef van 40 tot 50 kg €655,00
Sterilisatie teef van 50 tot 60 kg €705,00

De prijs is exclusief de kosten van een kraag of T-shirt voor uw hond.

Castratie hond

De castratie van een reu is een operatie waarbij de testikels worden verwijderd. Uw hond wordt lichamelijk onderzocht en krijgt voldoende narcose en extra zuurstof toegediend. Daarnaast wordt uw hond ook nog plaatselijk verdoofd en krijgt hij een pijnstillende injectie.

Als uw hond goed wakker is, mag hij naar huis. Tien dagen na de ingreep zien we uw hond graag terug voor controle. Tot de controle is het belangrijk dat uw hond een kraag draagt.

We adviseren castratie voor kleine honden vanaf een leeftijd van 9 maanden en bij de grotere hond vanaf 1,5 jaar alleen als daar een reden voor is. Wij geven u graag eerlijk advies over de voor- en nadelen van de castratie van uw reu.

Castratie reu tot 10 kg €230,00
Castratie reu van 10 tot 20 kg €255,00
Castratie reu van 20 tot 30 kg €280,00
Castratie reu van 30 tot 40 kg €305,00
Castratie reu van 40 tot 50 kg €330,00
Castratie reu van 50 tot 60 kg €355,00

De prijs is exclusief de kosten van een kraag voor uw hond.

Gebitsreiniging hond

Bij een normale gebitsbehandeling van uw hond, reinigen we het gebit van tandsteen en tandaanslag. Uw hond wordt lichamelijk onderzocht en krijgt voldoende narcose zodat uw hond geen last van de behandeling heeft en geen pijn heeft.

Vervolgens zal onze dierenartsassistent het gebit van uw hond met moderne gebitsapparatuur reinigen. We bekijken ook of er verder nog behandelingen aan het gebit nodig zijn. Uiteraard overleggen we altijd met u. Als uw hond goed wakker is, mag hij weer naar huis.

De prijs van een gebitsreiniging is afhankelijk van de benodigde hoeveelheid narcose en de tijd die nodig is voor de reiniging van het gebit. We bieden u graag een offerte aan. Deze is onder voorbehoud
 van complicaties.

Tarieven geldig vanaf 1 september 2023. Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

Terug naar Diensten & tarieven