Paard

De trouwe dienaar
voor uw dier

Onze dierenartsen nemen graag de tijd voor u en uw huisdier. Hierdoor krijgt u uitgebreid advies over de gezondheid van uw dier, bescherming tegen ziektes en een duidelijke uitleg als uw huisdier iets mankeert.

Vaccinatie Paard

Wij adviseren om uw paard jaarlijks te vaccineren. De vaccinatie geeft bescherming tegen influenza en tetanus. Overige vaccinaties zijn afhankelijk van de situatie. Sportorganisaties hanteren ook regels omtrent de vaccinatie. Graag geven wij u een advies rekening houdend met de leeftijd, de omgeving en de voorgaande vaccinaties.

De prijs van een vaccinatie bestaat uit een visite plus de kosten van de vaccinatie. U kunt uw paard ook aan de praktijk laten vaccineren.
 

Visite € 37,50
Vaccinatie influenza en tetanus € 25,-
Vaccinatie influenza en tetanus aan de praktijk € 39,95
Vaccinatie tweede en volgend paard aan de praktijk € 25,-

 

Gebitsbehandeling Paard

Per 1 juli 2017 stoppen wij met het behandelen van paardengebitten. Gelukkig hebben wij Niek Jansen en Jessica Pol bereid gevonden deze behandelingen over te nemen. Zij zullen buiten onze praktijk om zorg blijven dragen voor de gebitsbehandelingen.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met John de Groot, partner van Jessica Pol. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06-30415975 of via email afspraak@zorgendier.nl. 

Castratie Paard

Omdat onder andere het ras en het gewicht een rol spelen in het kiezen van de methode is iedere castratie anders. U kunt alvast een afspraak maken dan belt onze paardendierenarts u graag terug om te bespreken wat voor uw paard het beste is en wat uw wensen zijn. Belangrijk is bijvoorbeeld of uw paard al gevaccineerd is en of de castratie staand of liggend gebeurt. Afhankelijk van het paard en de methode bedragen de kosten ongeveer €220,- tot €320,-.

Wormonderzoek Paard

Voor het geven van een gericht ontwormingsadvies is het verstandig om in het voorjaar en de zomer het mest van u paard te laten controleren op wormeieren. Dit is mogelijk bij ons in de praktijk op dinsdag- en vrijdagochtend. Wij vragen u om van tevoren contact op te nemen, zodat wij dit onderzoek in kunnen plannen. 

Mestonderzoek per paard € 20,95

Mengmonster, maximaal 3 paarden € 20,95

Dierenarts bij spoed in regio Vries Dierenarts bij spoed in regio Vries Dierenarts bij spoed in regio Vries