Konijn

De trouwe dienaar
voor uw dier

Onze dierenartsen nemen graag de tijd voor u en uw huisdier. Hierdoor krijgt u uitgebreid advies over de gezondheid van uw dier, bescherming tegen ziektes en een duidelijke uitleg als uw huisdier iets mankeert.

Vaccinatie

U kunt uw konijn beschermen met een vaccinatie tegen verschillende ziektes. Graag geven we u advies door te kijken naar de diersoort, leeftijd, de omgeving en eerdere vaccinaties.

Voordat we uw konijn vaccineren, doen we een algemeen lichamelijk onderzoek. De prijs van een vaccinatie bestaat altijd uit een consult plus de betreffende vaccinatie.
 

Consult € 34,00
Vaccinatie konijn rhd1/myxomatose, incl. consult € 32,00
Vaccinatie tweede en volgende konijn rhd1/myxomatose € 21,50

Sterilisatie konijn

De sterilisatie van een konijn is een buikoperatie - onder complete narcose - waarbij de eierstokken en de baarmoeder worden verwijderd. De narcose bij een konijn vraagt om extra aandacht en zorgvuldigheid. Uw konijn wordt lichamelijk onderzocht en krijgt voldoende narcose toegediend, zodat ze niets van de ingreep merkt en geen pijn heeft. Tijdens de operatie krijgt ze bovendien extra zuurstof toegediend. Ook krijgt uw konijn nog een pijnstillende injectie.

Als uw konijn goed wakker is, mag ze naar huis. Tien dagen na de ingreep zien we haar graag terug voor controle.

Ons advies is om het konijn vanaf een leeftijd van 6 maanden te steriliseren. Konijnen zijn vanaf 3 tot 4 maanden al geslachtsrijp. Wanneer u zowel mannelijke als vrouwelijke konijnen bij elkaar heeft, is het daarom nodig om deze tijdelijk van elkaar te scheiden.
 

Sterilisatie konijn tot 1 kg  € 117,50
Sterilisatie konijn van 1 tot 2 kg   € 128,50
Sterilisatie konijn van 2 tot 3 kg  € 139,50
Sterilisatie konijn van 3 tot 4 kg € 150,50
Sterilisatie konijn van 4 tot 5 kg € 161,50

Castratie konijn

De castratie van het konijn is een operatie waarbij de testikels worden verwijderd. De narcose bij een konijn vraagt om extra aandacht en zorgvuldigheid. Uw konijn wordt lichamelijk onderzocht en krijgt voldoende narcose toegediend en daarnaast nog plaatselijke verdoving. Ook krijgt uw konijn nog een pijnstillende injectie.

Als uw konijn goed wakker is, mag hij naar huis. Ons advies is om uw konijn vanaf 6 maanden te laten castreren. Konijnen zijn vanaf de leeftijd 3 tot 4 maanden al geslachtsrijp. Wanneer u zowel mannelijke als vrouwelijke konijnen bij elkaar heeft, is het daarom nodig om deze tijdelijk van elkaar te scheiden.
 

Castratie konijn tot 1 kg   € 61,00
Castratie konijn van 1 tot 2 kg € 73,00
Castratie konijn van 2 tot 3kg € 85,00
Castratie konijn van 3 tot 4 kg € 97,00
Castratie konijn van 4 tot 5 kg € 109,00
Castratie konijn van 5 tot 6 kg € 121,00
Castratie konijn van 6 tot 7 kg € 133,00
Dierenarts bij spoed in regio Vries Dierenarts bij spoed in regio Vries Dierenarts bij spoed in regio Vries